Moj blog

Tračara

stanislavam | 20 Mart, 2017 09:37

Tračara (engl. Gossip Girlamerička je tinejdžerska serija, snimana od 2007. do 2012.

Srbiji je prikazivana na televiziji Prva. Od 4. jula do 13. novembra 2011. prikazane su prve četiri sezone, koje su tokom 2012. reprizirane, dok je 2014 na kablovskom kanalu Prva plus emitovana cela serija.Cool

Serija je urađena po istoimenom romanu Sesili von Zigezar. Do 2009. objavljeno je dvanaest nastavaka knjige.

 Serija prati burni život grupe srednjoškolaca iz bogatih porodica koji pohađaju privatnu školu u elitnoj Njujorškoj četvrti na Menhetnu. Prelepa i buntovna plavuša Serena van der Vudsen i atraktivna Bler Voldorf su najbolje prijateljice, ali i povremene suparnice. Njih dve razdvojila je velika Serenina greška koju je učinila u prošlosti, a koju joj Bler ne može oprostiti. Jabuka razdora bio je fatalni Nejt Arčibald, dečko sa Aper Ist Sajda, rastrzan između dve nekad najbolje prijateljice. Njegova suprotnost je Čak Bas, ženskaroš i antiheroj, koji ne preza ni od čega da bi stigao do cilja. U njihovo odabrano društvo početkom školske godine stiže tipična porodica Rufusa Hamfrija. Njegova deca Den i Dženi se na različite načine uklapaju u snobovsku sredinu, a fatalna Serena ostaviće mladog Dena Hamfrija bez daha još prilikom prvog susreta.

Gledaoce u svaku epizodu uvodi naratorka - Tračara. Ona na svom istoimenom blogu skuplja najsočnije tračeve o pomenutom društvu i svaku priču započinje rečenicom: „Ovde Tračara, tvoj jedini izvor vesti o skandaloznom životu elite s Menhetna.“ Život atraktivnih bogatašica sa Aper Ist Sajda, Serene i Bler vrti se oko momaka, izgleda, brendirane odeće, ljubavnih spletki, problema i tračarenja..

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb